Интересни идеи за съхранение и почистване на гараж

Сега, когато нещата са организирани, вие сте готови за някои идеи за съхранение в гараж.

Намирането на начин да поддържате всичко организирано и достъпно може да бъде трудно. Прочетете по-долу някои съвети от самото почистване на гараж, както и иновативни идеи, за да получите възможно най-много функционалност.

Окачено съхранение

Спечелете ценно място за съхранение, като използвате тавана и стените. Това е идеалното място за съхранение на предмети.

Може също така да добавите висящи рафтове за съхранение на къмпинг оборудване или други сезонни артикули. Това е чудесен начин да освободите пода на вашия гараж.

Преди да монтирате стенните шкафове, уверете се, че вратата на гаража има достатъчно място, за да функционира правилно.

Рафтове вместо шкафове

Използвайте дървени рафтове вместо шкафове. Използвайте рафтове без врати, така че ще може бързо да видите всички предмети, които сте съхранили и да имате лесен достъп до тях. В допълнение, шкафовете се нуждаят от свободно пространство за отваряне на вратите, което сериозно ограничава размера на използваемото пространство в гаража.

Ще бъдете по-мотивирани да поддържате всичко организирано, ако нямате врати на шкафа, за да скриете бъркотията, така че рафтовете без врати са чудесно решение за дългосрочна организация.

Използвайте перфориран лист/панел, здрав и лесен за реорганизиране

Такива са идеални за окачване и организиране на често използвани предмети в гаража.

Прикрепете куки, ръчни инструменти, железария и градински инструменти.

Инсталирайте панел на дисплея с релси за летва

Може да закачите различни видове кошници, куки, което прави тази система супер универсална. Обикновено е по-достъпна и адаптивна от шкафовете и заема по-малко място.

Групирайте

Разделете рафтовете на секции и присвоете всяка секция към група артикули, като стоки за домашни любимци, инструменти за поддръжка и др. Групирането на нещата ги прави по-лесни за намиране и насърчава дългосрочната организация.

Идеи за съхранение в гараж за конкретни артикули

Почти всичко може да се съхранява в гаража, ако го направите правилно. Някои неща изискват климатичен контрол и други видове защита, така че проверете гаража и се уверете, че е подходящ за тях, за да бъдат защитени от влага и температура.

Съхранение на велосипеди след почистване на гараж

Велосипедите могат да заемат много място и могат лесно да бъдат блокирани от други предмети.

Най-добрият начин да съхранявате велосипедите си е да ги окачите. Това ще запази велосипедите достъпни, защитени и извън пътя, оставяйки повече място за колата.

Склад за спортно оборудване

Най-важното нещо, което трябва да направите, когато съхранявате спортно оборудване, е да сортирате оборудването по спорт, вместо да го съхранявате в една голяма група. Това ще ви спести време и ще намали задръстванията в гаража. След като оборудването е сортирано, използвайте рафтове за съхранение на големи предмети като каски и кънки и използвайте телени или пластмасови кошници за задържане на малко оборудване.

Поддържане на ръчни инструменти организирано в гаража

Намирането на правилните инструменти, когато имате нужда от тях, може да бъде невъзможно, ако всички инструменти са натъпкани в кутия или чекмедже. Окачването им на стената е най-добрият начин да ги поддържате организирани и лесни за намиране.

Източник на информация: Evro.center

Scroll to Top