Как да станете опитен градинар в 7 лесни стъпки

Фирма за почистване на дворове ще ви запознае как градинарството може да е приятно и релаксиращо занимание, с което да запълните свободното си време. Тук ще ви разкрием как да станете опитен градинар в 7 лесни стъпки. Тези съвети за начинаещи ще са от полза на всеки, дори тези с опит. Те са ни предоставени с любезното съдействие на Фирма за почистване на дворове.

Градинарството може да е уханната градина, пълна с цветни цветя и растения и може моментално да ви зареди с добро настроение. В допълнение, проучване, проведено в Холандия, страната на лалетата, показва, че градинарството е сред най-ефективните дейности за премахване на стреса.

Ако имате градина, за която искате да се грижите, ето най-простите съвети за начинаещи градинари:

Засадете според региона, в който се намирате

Преди да решите, какви цветя и растения искате да имате в градината си, важно е да се уверите, че те могат да се отглеждат в района, в който живеете. Това означава, че трябва да оцените климатичните характеристики, но също и колко светлина вашата градина получава от слънцето. Това е най-важното нещо, което трябва да имате предвид, според Извозва.сом.

Тествайте почвата

Нивото на PH на почвата и хранителните вещества в нея ви дават жизненоважна информация за това, как ще се развиват вашите растения. Алкалността или киселинността на почвата е пряко отговорна за това как растенията усвояват хранителни вещества, но има цветя, които виреят и в двете среди, така че имате избор.

Също така проверете текстурата на почвата. В идеалния случай трябва да е рохка и лесно да се рони, когато я стиснете в юмрук. Когато имате твърда или глинеста почва, за растенията е трудно да имат силни корени, така че се препоръчва добавяне на компост, прясна почва и старателно копаене, преди засаждане.

Елиминирайте плевелите

Дивите треви нямат място във вашата градина. Те отнемат част от хранителните вещества, растат бързо и хаотично, така че е важно да ги премахвате, когато е необходимо. Такъв мотокултиватор ви спестява усилията да вършите тази работа ръчно. Той ще спестите време, а и прецизността, с която ще разрохквате почвата, ще бъде по-голяма.

Създайте план

За да избегнете претрупването на градината си, изберете растения, които познавате и вече знаете колко големи растат или колко място заемат. Типичните многогодишни растения с продължителност на живота над две години трябва да се засаждат на около 45-50 сантиметра едно от друго. Това им помага да се разпространят и запълнят градината достатъчно, за да изглеждат богати, но не и задушени.

Задаване на календар

В зависимост от сезона, определете основните основни дейности, които искате да правите. Торенето обикновено се извършва, през пролетта и се повтаря на интервали от 6-8 седмици, до края на вегетационния период, т.е. в началото на есента. Лятото е твърде горещо за засаждане, но през септември или октомври може да засадите няколко дървета или храсти. Луковиците на растенията могат да се поставят и в началото на есента. Тук, обаче трябва да поемете риска, че една изключително мразовита зима може да ги унищожи.

Поливайте растенията редовно

Количеството вода трябва да е достатъчно, но не толкова, че да наводни почвата, като винаги трябва да се съобразявате и с климатичните условия. Водата трябва да проникне в почвата и да стигне до корените. Ако оставите маркуча отворен в градината, рискувате водата да не се абсорбира достатъчно и корените на растенията да загният.

Поливането на градината се извършва сутрин. По хладно, за да се избегне изсушаването на жаркото слънце от водата по листата на растенията и унищожаването им. Поливането вечер също не е препоръчително. Така е по-голям рискът растенията да развият гъбички или други заболявания.

Бъдете постоянни

Една филмова градина не се създава за една нощ и са необходими страст и отдаденост, за да поддържате цветята във вашия двор безупречни. Но ако отделяте, няколко часа седмично, за да се грижите за градината, с течение на времето резултатите ще бъдат на лице.

Не на последно място, не забравяйте, че градинарството е процес, който също изисква търпение. Не губете търпение, ако вашите растения не растат точно, както трябва. Наблюдавайте техния ритъм и начина, по който се представят. Най-вероятно, ако всичко изглежда наред, няма смисъл да ги подслушвате ежедневно.

Източник на съвети: https://www.xn--80adasbd8b.com

Scroll to Top