Как да се организираме бързо почистване на двора и градината

Има много причини, поради които искате бързо почистване на двор и това да приключите с организацията на градината. Каквито и да са аргументите, които не ви оставят много време за градинарство, ето какво можете да направите за бързи резултати.

Наемете първо Фирма за почистване на двор. Ако нямате идея как и не сте го правили до сега, предоставяме линк, откъдето може да се свържете: https://dvorove.com/firma-ceni-pochistvane-dvor. След това:

Определете стъпките, които ще следвате

Започвате ли с подреждането на всички неща, които не са на мястото си, или преминавате направо към същинското почистване? Би било идеално да организирате малко градината или двора, преди да почистите праха и мръсотията и преди да съберете листата и да косите тревата. Това обаче е вид решение, което зависи от стила и ритъма на работа на всеки от нас, а също и от размерите на пространството, в което работите. Важно е от самото начало да определите, какви ще бъдат стъпките: това ще ви помогне да се вместите навреме.

Подгответе таймер

Изглежда като съвет, взет от книгите за управление на времето, но истината е, че ако не можете да се грижите твърде много за почистването и няма на кого да поверите задачите, ще трябва да вземете предвид всички стъпките, които носят ефективност. Не е необходимо да следите часовника на всеки 5 минути, но е препоръчително да си изградите малък план, в който определяте, колко време ще отделите за всяко действие. Достатъчно е да направите това веднъж и да повтаряте сценария за всяко следващо почистване, така ще създадете рутина.

Почистете от прах и паднали листа

Независимо дали искате да премахнете праха от храсти и растения, пътеки, инструменти или градински мебели, или искате да измиете колата си, с машина за миене под налягане и маркуч, свързан директно към източника на вода ще може да се справите по-организирано с всичко.

Това е така, защото е професионален уред, специално предназначен за дворове, градини, работилници или перални, който премахва мръсотията по-бързо и по-ефективно, благодарение на натиска. Предимствата на подобно решение са свързани не само с ефективността на времето, но и с намаляване на физическото усилие.

Заменете метлата и греблото с прахосмукачката за листа

Ако използвате професионално и бързо решение, като това по-горе, за премахване на прах и упорити следи от мръсотия, може не направите същото и за събиране на листа? Изберете вентилатор или прахосмукачка за листа, които ви помагат да завършите всичко навреме и с перфектни резултати. По този начин ще си гарантирате, че няма да оставите нищо дори и на най-труднодостъпните места в градината и двора.

Създава място за съхранение на растителни остатъци

Ще се движите много по-бързо, ако разделите градината си не само според това, което искате да засадите в нея, но и като вземете предвид начина, по който почиствате. В този смисъл изберете място, където ще събирате, всеки път, зеленчуковите остатъци. За целта използвайте специални кутии, които да купите от търговци на дребно, или други. Така ще имате и място, където резултатът е градински компост – естествен тор, получен от клони, листа, слама, дървени стърготини и др.

Изберете моравата и живия плет

Две декоративни решения, които са и изключително практични, поради тяхната издръжливост:

Избирайки да засадите тревни площи и вечнозелени живи плетове, вие ще имате добре организирана градина. Такава ще е винаги изглеждаща свежа и значително ще опростите процеса на почистване;

Много от слабите места на вашата градина вече няма да бъдат толкова видими. Изобилието от зеленина има този ефект, коригирайки цялостното впечатление.

И така, вече знаете достатъчно. Остава сами да решите: Как избирате да почистите градината си за възможно най-бързи резултати? Ние ви препоръчваме да наемете Фирма за почистване на двор от dvorove.com.

Scroll to Top