Контролен списък за разчистване – организирайте, преди пренасяне на багаж София

Контролен списък за разчистване – организирайте, преди пренасяне на багаж София

Всички сме изпитвали стреса от разхвърляните неща – независимо, дали е разхвърляна имейл кутия, разхвърляна кола, разхвърлян килер или в някои случаи – разхвърлян дом.

В тази статия ще споделим, някои ценни идеи за това как да разчистите дома си, като по този начин може да си отворите повече път в една добра, подредена посока.

Пренасяне на багаж София

Преместването е чудесен начин да разчистите нещата. Това е като онзи стар въпрос: Какво ще грабнете, ако къщата ви гори? При пренасяне на багаж София, за щастие, огънят е хубав и бавен. Имате няколко дни, седмици или дори месеци, за да вземете всичко, което цените и да оставите останалото. И така, ето един контролен списък за разчистване на дома ви, когато се местите.

Независимо, дали се подготвяте за преместване, или просто намалявате обема от нещата си, фирма hamalski.com може да ви помогне.

Организирайте се преди пренасяне на багаж София

  1. Задайте краен срок за премахване на бъркотията

Това трябва да е забавен процес, а не нещо, от което ви кара да се страхувате… така че направете го приятен.

  1. Започнете стъпка по стъпка

Първата ви стъпка е да поставите всичките си дрехи заедно на пода. Всички тях. Всичко наведнъж. Това ще създаде голяма бъркотия, но ще ви позволи да видите всичко, което притежавате. Ще забележите излишъци в гардероба си и ще намерите всякакви неща, които не е нужно да пазите. След това внимателно организирайте това, което е останало. Преминете през всичките си притежания по този начин, като започнете с дрехи, след това книги, „важни“ документи и т.н. В началото ще изглежда много зле, но много бързо ще се почувствате много по-добре.

  1. Приложете правилото за торбата за боклук, за да разчистите дома си ефективно

Преди да се потопите в най-трудната част от процеса на разчистване (отървете се от действителните вещи), първо трябва да изхвърлите боклука в дома си. Тук използваме думата боклук доста свободно.

Списания, които никога не сте чели, кутии за обувки, остарели електронни зарядни устройства и кабели и т.н. Това не са истински вещи, а по-скоро неща, които никога не сте изхвърляли. Започнете с разчистването на боклука. Много по-лесно е да се освободите от него.

  1. Пазете предмети, които провокират радост

Оставянето на нещата може да бъде трудно, така че се съсредоточете върху това, което искате да запазите. Идентифицирайте и ценете вещите, които активно ви носят радост, и се отървете от останалите. Ако вашето копие с твърди корици на „ Яж, моли се, обичай “ не ви прави щастливи, може би ще го направи за някой друг.

  1. Запазете емоцията, а не подаръка:

Що се отнася до подаръците, важна е не толкова мисълта, а емоцията. Успешният подарък ви кара да се чувствате обичани. След като този емоционален подарък бъде получен, самият обект е свършил работата си.

  1. Разредете, разделяйте и владейте… и задайте таймер

Разредете дома си по същия начин, по който бихте откъснали лейкопласт. Не го правете бавно. Направете го бързо. По-малко боли. Докато работите, за да разчистите дома си, препоръчваме ви да го разделите по стаи и килери. Освен това си дайте 30 минути, за да разчистите всяка стая или килер. Нищо добро няма да излезе от това да се взирате в 27-те си чифта обувки в продължение на два часа с надеждата, че някой ще падне от рафта като знак. Колкото по-бързо разчистите дома си, толкова по-малко стрес ще имате и толкова по-малко ще ви боли.

  1. Принципът 12-12-12

Замисляли ли сте се, колко е важно за вас да играете игри, докато работите, за да разчистите дома си. Това прави този процес забавен и освежаващ, срещу ужасен. Една игра, която може да играете, за да направите нещата забавни и лесни, е предизвикателството 12-12-12. Играта работи по следния начин: докато разчиствате всяка стая, намирате 12 неща за дарение, 12 неща за изхвърляне в кошчето и 12 неща за запазване. Продължете този процес 2-3 пъти във всяка стая, докато стане хубава и подредена. Ще се изненадате, колко бързо може да отсеете цели секции от къщата си по този начин.

Надяваме се, тези няколко съвета да са ви били от полза. За повече инфо или съдействие от страна на фирма, винаги може да се обърнете на адрес: https://hamalski.com/hamalski-uslugi-sofia за съдействие.

Scroll to Top