Изхвърляне на стари мебели – ето грешките, които най-често допускаме

Който не греши, той … купува отлични мебели“ – Навряно така мислите и вие, но ние ще ви представим нашата позиция.

От всички страни постоянно чуваме, че е невъзможно да бъдеш перфектен. Не можеш да угодиш на родителите си, на приятелите си, на детето си… Не можеш да намериш идеалния съпруг/съпруга… Не можеш да си купиш идеалните мебели…

Е, може би има доза истина в тези думи. Но кой каза, че не можем поне да се опитаме да угодим на всички около нас. Поне за малко да намерим прекрасен партньор в живота и, разбира се, да придобием отлични интериорни детайли, които ще доставят радост на всички?

И, така, въпреки, че не можем да ви дадем съвет по първите две точки, можем да ви кажем как да изберете добри мебели. И за това просто трябва да се научите да не допускате грешки.

Грешка 1 – Не правете измервания

Най-вероятно всеки отдавна знае, че преди да купи мебели, трябва да планира изхвърляне на стари мебели. След това трябва да определите размерите за новите мебели. Например, ако купувате нощно шкафче, трябва да използвате сантиметър, за да разберете ширината му, така че да пасне между леглото и гардероба. В противен случай ще трябва да върнете артикула в магазина и да го смените за нов. Разбира се, може да вземете и размера на старото шкафче. Съгласете се, по-лесно е да планирате всички необходими манипулации предварително.

Грешка 2 – Сляпо следване на чужди мнения (както мода, така и съседи)

Много често срещана грешка е да следвате съветите на други хора. Всеки път, когато се планира повече или по-малко значимо събитие в живота на човек, неговите приятели и роднини се опитват да помогнат. В същото време един казва, че леглото трябва да е широко и да напомня леглото на кралете, друг смята, че скромното легло ще подхожда на човек-скъперник, а третият настоява за модерен метален модел. В резултат на това всички мисли са объркват главата на главния герой. Пристигайки в магазина, купувачът напълно забравя, какво е искал да купи. И в крайна сметка се оказва собственик на нещо съвсем различно от това, за което е мечтал. И за да избегнете това, трябва незабавно да помолите приятелите си да запазят мнението си за себе си или просто да не го възприемат предвид.

Грешка 3 – Побързайте

Бързането е необходимо само при улавяне на бълхи. И така, когато купувате мебели, не може да си позволите да бързате. Трябва добре да обмислите, какво точно искате да купите. След това е препоръчително да проучите асортимента на всички налични магазини. Тогава ще разберете, къде се намира близкото ви по дух нещо и на кое място има най-изгодна цена. И тогава ще трябва внимателно да проучите опцията. Седнете на него, ако е стол, легнете, ако е легло, и тогава ще сте сто процента сигурни в качеството на модела, който купувате.

Грешка 4 – Действайте бързо

Никога не действайте „набързо“. Ако сте отишли ​​в първия магазин, който сте попаднали и веднага сте поискали да купите нещо, трябва да си кажете твърдо „стоп“. Защо ли? Ами, защото е вероятно на следващия ден да съжалявате за покупката. Вероятно сте получили желанието поради повишение в работата, убедителността на продавач или съвет на приятелка, която е искала точно такова легло, което сте виждали. Но всичко това не е достатъчно аргументи за покупката на мебели. Винаги е необходимо да проучите наличните опции за продажба и едва, след това да направите окончателния избор.

Грешка 5 – Не обръщайте внимание на цвета

Тази грешка е доста често срещана и се проявява по много начини. Повечето хора просто забравят, че мебелите не стоят сами на определеното място. Това означава, че трябва да вземете предвид целия интериор на стаята: цвета на стените и тавана, подовата настилка, външния вид на завесите и т.н. Ако купите зелен диван и го поставите в стая с оранжеви тапети, едва ли ще изглежда хармонично. И поради тази причина е по-добре да помислите предварително кой нюанс ви подхожда.

Ако искате да купите нещо в ярък цвят, направете малък експеримент. Купете малък артикул с цвета, който ви интересува. Това може да е възглавница, спално бельо или одеяло за легло. Вижте, дали вашата покупка се вписва в интериора. Ако мислите така, изчакайте още няколко дни. И ако след още малко време не промените решението си, отидете до магазина за мебели. Сега рискът да не познаете е поне сведен до минимум.

Грешка 6 – Забравете за предназначението на мебелите

Мебелите никога не се купуват просто така. Първоначално са имали своето предназначение. Например леглото може да е за младоженци, за дете, за възрастен човек и т.н. И в зависимост от това се взема най-правилното решение. Така дъщеря или син трябва да купят малко легло с детски дизайн, но е по-добре да се откажете да купите дивани от естествена кожа за тях. Ако искате да получите мебели за офиса, сменете всичко по-горе места.

Грешка 7 – Пренебрегване на консултантите

И накрая, последната много често срещана грешка е игнорирането на консултантите в магазина. Не трябва да разчитате само на себе си. Вероятно знаете по-малко за свойствата на мебелите, репутацията на производителите и обосновката на цената, отколкото продавач-консултантът по продажби. Ето, защо е по-добре да се опитате да установите връзка с него. Тогава той честно може да ви прошепне в ухото, че моделът, който сте избрали е много скъп, а отдясно е нещо от същото качество и вид, но от друга фабрика и следователно по-евтино.

Източник: KOSTOVI.BG

Scroll to Top