Няколко идеи за визуално увеличаване на пространствата след почистване на тавани

Ако търсите начин да разширите терените на дома си, попаднали сте на правилното място! Днес ще ви запознаем с това, как визуално да разширите пространствата:

Откажете се от корнизите

Това е най-лесният начин за визуално повдигане на тавани, особено в по-стари къщи. Отказът от ненужни структури, когато има само интензивно боядисана стена и бял таван, често дава същия вертикален ефект. И тук е важно да се поддържат баланс и пропорции, за да не се притиска визуално стаята надолу. Може да организирате и Почистване на тавани. Това може да е организирана стъпка, в която да наемете професионални екипи. Колкото по-освободено от излишните неща е едно пространство, толкова по-обемно и широко е то!

Кант с подсветка

Друга интересна техника, но скъпа и трудна за изпълнение. По-добре е да го поверите на опитен майстор. На мястото, където тавана и стената се кръстосват се прави малка хоризонтална междина, в която се намира подсветката. Преходът от стени към таван е мек, невидим, създавайки илюзията за допълнително пространство и дори ниша. Таванът изглежда плаващ и не е ясно, на каква височина се намира.

Високи врати

Дори вратите могат да свършат добра работа за „издърпване“ на стените и да станат толкова вертикални. За да направите това, не е необходимо да поръчвате нестандартни врати – достатъчно е да вземете обичайните, високи около два метра, след което да удължите плочите и да добавите фалшив панел (транце) към тавана отгоре. Между другото, тези допълнителни елементи са перфектно изработени от полиуретанова мазилка. Остава само да ги боядисате в подходящ цвят.

Текстил

Става дума за завеси, разбира се. Те не само задават общия тон и стил на стаята, но също така могат визуално да направят стаята да изглежда по-висока. Основното правило е, че в помещение с ниски тавани, пердето може да е разположено възможно най-високо, така че окото да „чете“ правилно тази хоризонтална линия. В този случай дължината на самите завеси трябва да достига до пода, в идеалния случай с разстояние от 2-3 см. Завесите могат да се режат, но не повече от 1 см от подовата настилка. Ако отрежете по-високо, трикът няма да работи, а интериорът ще изглежда небрежен.

Същото е и с модерните римски нюанси: както основните, така и допълнителните завеси трябва да се опират върху формоването на едно и също ниво. Те крият зад себе си преграда между тавана и прозореца, а стаята буквално се издига нагоре! За да засилите ефекта, можете да направите контрастен вертикален кант върху завесите.

Декоративни панели

Вече сте разбрали, че всичко вертикално служи на височина, така че всички видове панели и огледала са чудесни инструменти за дизайнер. Те трябва да опират до тавана и в никакъв случай да не отрежат пространството. Текстилни панели зад леглото, дървени ламели, графични композиции строго от пода до тавана, а не обратното. Огледалото също е проблем. То, не само разтяга стените, но и разширява пространството, в резултат на повторно отражение.

Заедно тези техники спасяват дори и най-безнадеждните интериори. И там, където някога е имало ниски, неудобни стаи, се получават стилни, просторни интериори, в които човек може да диша лесно и да живее с удоволствие. Използвайте услугите на специалисти от izvozvane.com.

Scroll to Top