Как да се отървете от хлебарките завинаги

Смятате, че да се отървете се от хлебарки завинаги е невъзможно? Почти ще се окажете прави, ако опитате борбата с тях сами.

Срещата в тъмното с хлебарка е неприятно изживяване за всеки. Тези паразити могат да унищожат: любимите ви книги, кожени изделия, храна и дори електрическо окабеляване. Много неща в домовете ни, не са защитени от тях. Да се ​​отървете от хлебарки завинаги може да се окаже и лесно, когато сте добре запознати с някои моменти.

От фирма Превента ДДДД ЕООД ни дават някои ценни съвети. Повече за борбата с различните вредители може да разгледате и в официалната страница на сайта им.

Основното е да бъдете търпеливи и да изберете правилния метод на унищожаване. Преди да започнете борба с черното насекомо вредител, трябва добре да го проучите.

Какво трябва да знаем за хлебарките

Съществуват три основни факта, които е важно да знаете за тези вредители. Те ще ви помогнат да се отървете от тях завинаги:

Нуждата от вода – това насекомо е в състояние да живее без храна в продължение на месец, но без вода не може да издържи и два дни;

Липса на колективна комуникация – Хлебарките общуват помежду си и предупреждават за опасност, като мравки или плъхове. Благодарение на този факт, мисията да се отървете от хлебарките завинаги, може да се окаже повече от трудна;

Любопитството – тези насекоми по своята същност са много любопитни. Те се стремят да учат и да изпробват всеки нов предмет. В повечето случаи това желание е фатално.

Причини за появата на хлебарки

Тези насекоми са много податливи на различни миризми. Те могат да пътуват от един апартамент в друг, чрез вентилационни системи и канализацията. Основните причини за появата на тези неканени гости са:

Отворени вентилационни канали;

Кошче за боклук, оставено за цялата нощ;

Наличието на топли, влажни и тъмни места в апартамента: стари, напукани цокли, обелени тапети, пукнатини в мазилката;

Останки от храна по маса, в мивката или на пода;

Ненавременно и често почистване на апартамента;

Неизчерпаем източник на вода във вашия дом (когато от Кран или канализация изтичат големи количества вода).

Как хлебарките влизат в дома ни

За да предотвратите появата на тези вредители, трябва да знаете откъде могат да ви влязат във вашия дом.

Прозорци в дъските, дограмата или балконните, през врати.

Пукнатини близо до входната врата.

Чанти или куфари, донесени от евтини хотели.

От роднини или съседи, които имат хлебарки в къщата.

Хлебарки от съседите.

Опакована храна от кафене или бистро.

В запечатан продукт, купен чрез онлайн пазар.

Стигайки до вашия апартамент, тези насекоми се размножават много бързо. Една женска хлебарка може да възпроизведе цяла колония от собствения си вид. Ако позволите пълното възпроизвеждане на насекомите, може да се окаже независимо да се отървете от тях завинаги.

Как да се отървете от хлебарки

Към днешна дата хората са измислили много начини за борба с хлебарки. Такива са средства от различни разтвори и до съвременни инсектицидни лекарства. Всички методи за избавяне от хлебарките могат да бъдат разделени на:

Физически;

Механични;

Химични;

Народни;

Професионален контрол на вредителите.

Всеки метод има своите недостатъци и предимства, но далеч най-ефективната е професионалната дезинсекция на хлебарки от Превента ДДДД услугата.

Физически

Това е доста радикален метод за борба с хлебарки и не всеки иска да го използва. Състои се в понижаване на температурата до -15 градуса, в помещение, където има насекоми. Преди да пристъпите към него, обаче трябва да източите цялата вода от отоплителната система, така че да не замръзнат тръбите.

Физическият метод може също да включва използването на отблъсквачи, които излъчват нискочестотни звуци или светлинни сигнали, които отблъскват хлебарките. Разчитайки на потребителските отзиви, тези устройства не са много ефективни.

Механичен

Механичният начин за унищожаване на хлебарки има много опции. Като се започне с обикновен чехъл и се завърши с различни съвременни електрически капани. Механичните методи за влияние, върху хлебарки имат много предимства:

Те са напълно безопасни за хора и животни;

Не хвърлят вредни вещества във въздуха;

Използват се за всички видове хлебарки;

Предлагат се на достъпни цени;

Те не изискват специален опит и са лесни за използване.

Съществува само един значителен, безспорен минус. Той е в това, че се справя само с малък брой насекоми.

В случай, че живеете в малък апартамент и насекомите току-що започнат да се появяват, тогава механичният метод може да работи. В противен случай, за да се отървете от хлебарките завинаги, най-добре е да се свържете с фирма по професионална борба с вредителите.

Химически

За да се отървете от хлебарките завинаги, може да използвате химическия метод, който включва използването на инсектициди. Всички средства се различават помежду си по метода на производство:

аерозоли;

Моливи, пастели и прахове;

Гелове, пасти;

Пестицидни капани;

Течни концентрати.

Предимството на химикалите дава: Ефективен резултат, върху всяка зона на помещението и степента на инфекция. Той е лесен за използване и достъпен. Недостатъци: токсичност за хора и домашни любимци, бързо адаптиране на хлебарките към отровите, както и задължително мокро почистване, след прилагане на инсектициди.

Народен метод

В дните, когато не е имало различни инсектицидни аерозоли, прахове, гелове или ултразвукови отблъсквачи, в борба с хлебарките, нашите баби използвали:

Борна киселина;

Амоняк;

Етерични масла;

Керосин, терпентин, оцет или алкохол;

Смес от брашно и алебастър.

Предвид факта, че хлебарките ориентират, благодарение на обонянието си, тези средства, не гарантират избавление за дълго.

Професионална борба с вредители на хлебарки

Да се свържете с екипи по услугата за борба с вредителите е най-доброто решение на проблема. С помощ от професионалисти, използвайки само най-новите и безопасни инсектициди, използвайки технологията на студена или гореща пара, завинаги ще се избавите от хлебарки. Унищожаването на тези вредни насекоми може да стане с поръчка на адрес: www.preventa.bg най-бързо и по всяко удобно за вас време.

Scroll to Top