Топ полезни хитринки в кулинатрстването от чистота.com

Обичайте животни, правете оригинални неща със собствените си ръце и се удавете в любовта към културата на Япония – всичко това може да е част от вашия нов и практичен начин на живот.

Ако и вие искате да сте ярък и оригинален човек, с отличен вкус не само в киното и литературата, но и в готвенето, предлагаме ви да откриете различни гастрономически предпочитания. Ако обичате да експериментирате в кухнята, каним ви да научите тези малки трикове, които могат да се добавят във всеки кулинарен шедьовър!

Сурово приготвените шунка и бекон могат да се съхраняват до 1 месец.

Варените шунка и бекон не бива да се замразяват.

Най-добрата част от свинското филе трябва има бледорозов цвят, а сланината – бял.

От топлината изварата бързо се разваля, а при влага хваща плесен. Затова тя трябва да се съхранява, покрита с фолио, в затворен порцеланов съд, при температура около 02 не повече от 2 – 3 дни.

Гъшите и патешките яйца понякога съдържат болестотворни микроби. Затова не се

препоръчва да се употребяват сурови, както и да се използват за приготвянето на кремове, сладолед, майонеза. Варенето на тези яйца е по-продължително и трае до 15 минути.

Вкусният пай и деликатеси са най-доброто, за много хора, затова е добре да знаете за тях малко повече:

Яйцата се съхраняват на студено и тъмно място, като предварително се измиват с четка и сапун и се подсушават. Не измитото яйце в хладилника може да се превърне в източник на инфекция и заразяване на другите продукти.

Съветите ни бяха предоставени с любезното съдействие на Чистота.com.

Scroll to Top