6 ключови съвета за почистване

6 ключови съвета за почистване, след преместване в нов апартамент!

И така, завършихте собствен апартамент – поздравления! Независимо, дали живеете в малък апартамент или луксозно жилище, все пак ще трябва да научите няколко неща за почистването.

Като започнем от почистване на двор с момчетата на Братан Хамалски и се насочим към тези съвети:

Погледнете и свършете тази работа, преди да се настаните твърде удобно на новото си място.

Баня

Не ви казваме нищо ново, когато споменем, че баните могат да бъдат пълни с патогени, а в случая на новия ви апартамент тези бактерии, гъбички и вируси може да са принадлежали на някой друг. Точно, както не бихте искали да се къпете във вода на вана на някой друг, вие не искате да използвате съоръженията в банята, докато всичко не бъде дезинфекцирано. Знаем, че дезинфектантите за ръце на база алкохол са бързи корекции, но препоръчваме цялостно почистване с продукт на основата на хлор. Последният ще елиминира най-голям процент от вредните бактерии, вируси и гъбички.

Също така, внимавайте за оцветените тавани и стени, защото отдолу може да витае досадна плесен.

Техниката

Някои уреди като фурна, хладилник, микровълнова, пералня, сушилня, съдомиялна може да се самопочистват, но все пак трябва да наберете в програмата за само почистване и да натиснете подходящите бутони. След като фурната завърши цикъла на самопочистване. Тогава може да се наложи да избършете прах и остатъци от процеса.

Въздуховоди и канализация

Някои хора просто избират да оставят канала на мира. Въпреки че може да е пълен с прах от животински косми на домашни любимци, те просто смятат, че живеят със ситуацията от години и не искат да смущават нищо.

Предприемчивите обитатели на нови апартаменти, дори ще получат три различни ценови оферти и ще ги сравнят, преди да решат дали да свършат работата.

Первази

Случвало ли ви се е да се събудите в студен, но слънчев ден, за да намерите гигантски мухи, обикалящи коридорите ви? Това понякога се случва, когато възрастните мухи снасят яйца през есента; след това тези яйца лежат в състояние на сън, докато късно-зимно слънце ги стопли и ето ги – безброй насекоми. Дълбокото почистване на перваза с вакуум и добър дезинфектант може да помогне за решаването на този проблем.

Сушилня

Запушените със сушене отвори за сушилня предизвикват много пожари годишно. Дори ако вентилационният отвор на вашия сушилня има кратък цикъл направо на открито, трябва да извадите сушилнята си и да премахнете всички натрупани власинки от вентилационните канали. Не забравяйте да носите маска, когато изпълнявате тази задача.

Хладилник и фризер

И накрая, докато охлаждането е страхотно, само по себе си не убива вредните бактерии и е най-добре да започнете срока си за наемане на апартамент с пенливо чисто устройство, изпразнете устройството и го почистете правилно.

Дълбокото почистване може да не е най-приятната работа, която вършите, и ако наистина сте против работата, потърсете си услугата на hamalski.com, която да ви помогне. Отново е добре да започнете мандата си на чисто!

Scroll to Top