5 съвета за управление на зимните отпадъци от bulkom.com

Добре дошли в нашите 5 съвета за управление на зимните отпадъци, където се опитваме да внесем малко ред в хаоса след зимата …

Статията ни е предоставена с любезното участие на bulkom.com:

Съвет първи: Дръжте рециклируемите си отпадъци покрити или на закрито.

Най-бързият начин да съсипете кошче, пълно с картон и хартия, е да оставите водата да влезе вътре, ефективно превръщайки цялата партида в мулч. Може, също така да кажете същото за пластмасовите и металните търговски отпадъци, тъй като големи количества влага се считат за цялото замърсено кошче. Нашият съвет е да се уверите, че кошчетата ви са затворени и заключващи се, но ако искате да отидете една стъпка по-напред, просто ги пазете от елементите вътре в помещенията до събирането.

Съвет втори: За почистване на двор с боклуци и храсти се доверете на професионалисти.

Управлението на отпадъците най-добре работи добре, когато всички са добре, здрави и наясно, какво трябва да се направи. Организирайте добра екипировка, инструменти и защити. Ако това ви се струва скъпо или изискващо много време, винаги може да се доверите на екипи по почистване на дворове.

Съвет трети: Дарете на приюти

Колко често се оказвате с излишък от активи в помещенията си? Помислете за неща като столове, бюра, канцеларски материали и други. В някои случаи имате толкова излишък, че не знаете какво да правите с него, наемете микробус, за да се отървете. Ако вместо това потърсите местната общност, приюти за бездомни, приютите за жени или дори приютите за животни, за да проверите, дали излишъкът ви може да им бъде от полза, то за много хора зимата е време за раздаване.

Съвет четвърти: Не блокирайте коридорите и изходите

В случай на спешност хората трябва да излязат от сградата надолу по определен пожарен път и ако този пожарен път е блокиран от вашите отпадъци, това ще създаде проблеми. През зимата особено кашони, контейнери за съхранение на отпадъци, могат да се рециклират. Те не трябва да се поставят на места, където могат да блокират изходите. През зимата много по-често срещани проблеми са в резултат на сняг, дъжд и лед.

Съвет пети: Проверете времето

Следвайки четвъртия съвет и идеята за нещата, които зависят от прогнозата за времето? Един от начините, по които толкова много отпадъци се озовават в морета, океани и по какви ли не терени са силните ветрове. Ако кошчетата ви са отворени, те биха могли да бъдат издухани от силен порив, това излага отпадъците ви на риск и съответно няма да бъдат рециклирани. Също така имайте предвид, че предпазването на отпадъците от ветрове не означава да ги скриете, тъй като това може да доведе до ненужно объркване или забавяне, когато екипът за събиране пристигне.

Scroll to Top