Какво е по-добре да използвате в почистване на апартамент

Въпроси от типа: как да изберем четки за почистване или моп, така че, да постигнем минимум усилия, да постигнете максимална чистота може да откриете тук с любезното съдействие на Бек Али Барут предлага услуги „Кърти чисти извозва Пловдив“?

Четка или метла?

Добрата стара метла вече е почти рядкост, използваме я само за „оперативни“ нужди: счупихме чиния, разпръснахме крушите – една или две, събрахме я в лопатата и изхвърлихме. Това е познато на много от на, но остана актуално до вчера. Електрическата метла е заменила, затова я използваме в ежедневието, но всъщност това е прахосмукачка с робот. За разлика от обикновените мебели, разбира се, няма да може да почиствате мека мебел или книги, но килимите на пода – избрахте програма, натиснахте бутон и няма повече намеса, правите други неща. Има модели, които мият пода. Асистентът е сръчен и интелигентен, но скъп и това спира мнозина от желаната покупка.

 

Така че архаичната четка за работа на „дълги разстояния“ все още е незаменима. Какво трябва да се има предвид при избора й?

Най-универсалната четка със средно твърда четина – тя измива добре не само отломки, но и коса, прах, животински косми от пода, покрита с ламинат или плочка. Ако в апартамента има килими, по-добре е да купите четка с къси и плътни четинки за ежедневно почистване (въпреки че веднъж седмично тепърва ще трябва да се вакуумират). За подове от паркет ще се нуждаете от четка с мека четина. И последният малък, но важен детайл: на четка с добро качество, четините не трябва да са идеално плоски, но с едва забележими первази.

Малко хора днес мият пода с парцали – различни модели мопове значително улесняват тази работа. А качеството на мопа зависи, така да се каже, от „измиващия елемент“. Най-евтиният вариант е въжен моп, малко по-скъп е лентов моп, където панделки от микрофибър играят ролята на парцали. Обикновено тези устройства се продават в комплект със специална кофа: нейният „гевгирен“ капак е предназначен за натискане. Да, подът може да се измие, без да намокрите ръцете си, но процесът на въртене е слаб, така че петната могат да останат по пода. В допълнение, такъв моп не се препоръчва за измиване на паркет и плочки.

Моп с гъба за пяна е по-практичен. Излишната вода се изцежда с помощта на лост. Между другото, сменяемите гъби могат да бъдат с различна степен на твърдост, което разширява възможностите – най-твърдите премахват силни замърсявания, докато меките нежно измиват подове от паркетни плоскости, ламинат и са удобни за почистване на килими. Но такъв моп има своите недостатъци. Първо, лостът затруднява почистването на пода под мебелите с ниски крака, и второ, той не е маневрен в ъглите, така че трябва да използвате парцал. И още един минус – за такъв моп се нуждаете от широка кофа: в обичайната няма да се побере.

Важно e

Когато избирате моп, важно е не само самата почистваща част, но и джжката да са удобни. Най-удобен и практичен е телескопичният. За малките апартаменти моделите от пластмаса или метал, но последният вариант са за предпочитане. Покупката на такъв е много по-добра.

С Али Барут може да разберете много и за Извозване на стари гуми от адрес.

 

Scroll to Top