Как да предотвратим миризмата в хладилника

Премахването на неприятната миризма от хладилника не е толкова трудна задача, но всяка домакиня иска този проблем да не възниква никога. Следователно, за да не бива да излъчва неприятен аромат, хладилникът, може да закупите специален адсорбент – продукт, който е предназначен да абсорбира неприятни миризми в хладилника.

Статията е предоставена с участието на bratstvoto.com.

За тези домакини, които не искат да харчат допълнителни пари за закупуване на абсорбент, човек може да препоръча импровизирани средства.

Например, парче сушен черен хляб ще ви помогне да се справите с неприятна миризма, не по-лошо от закупен абсорбент.

Друго добро народно лекарство, което бабите ни използвали, били суровите картофи, нарязани наполовина. Може, също така да поставите в хладилника кора от цитрусови плодове, кафе на зърна, ориз или сода – всичко това ще помогне за премахване на „аромата“.

Как да се справим с неприятна миризма, ако горните методи не помогнаха?

Ако вече сте изпробвали всички горепосочени методи и неприятната миризма не иска да напусне хладилника ви, тогава не се отчайвайте. Има изход. Ако въпросът не е в продуктите, е необходимо да се провери наличността дали е запушен. В допълнение към изтичането, системата за размразяване може да се задръсти. Специалистите препоръчват да се обръща внимание на тези места два пъти годишно. Може да разберете подробно как правилно да се грижите за изтичането и системата за размразяване в книжката за експлоатация на хладилника, която е прикрепена към всички устройства, когато са закупени.

Как да премахнете миризмата от нов хладилник?

Новите хладилници също миришат. Те излъчват аромат на пластмаса и каучук. Почти невъзможно е да се намери модел, който е напълно без мирис, така всяка домакиня трябва да знае как да се отърве от неприятната миризма на новия хладилник. В крайна сметка, ако не елиминирате това, тогава продуктите могат да поемат миризмата. Ето защо, преди да започнете да работите с ново устройство, се препоръчва да го промиете. Подходящ е разтвор на вода и оцет или амоняк. След това хладилникът трябва да се измие с чиста вода, да се избърше със суха кърпа и да се остави с отворена врата, за да се проветри за няколко часа. След това миризмата на пластмаса и каучук ще изчезне и може да поставите храната в новия хладилник.

Тук може да видите за БЕЗПЛАТНО извозване на стари мебели.

Scroll to Top