Комбинация от различни мебели в една стая

Когато изграждате интериора на една стая най-трудно се свързват оттенъци и рисунки с дърво. Комбинирайте топла дървесина с топлина и хлад.

Ако в дървото има оранжев или червен пигмент, това означава, че е топло. Кафето и сивите дървесни тонове са студени. Бежовите нюанси на дърво (слама, юта) обикновено са универсални и могат да бъдат комбинирани с топли или студени дървесни тонове.

Създайте цветни преходи. Например, тъмно кафяво и мебели в бяло могат да бъдат допълнени със светло кафяво, бежово, сметана. На синьо канапе и бял фотьойл е подходящ син морски цвят. Черно-белите мебели винаги могат да се свързват със сиво.

Направете цели вериги от междинни и смесени нюанси. Такива комбинации винаги са хармонични и приятни за окото.

Съвет: Ако ви трябва почистване в апартамента, изберете подходяща фирма: https://www.konkurenti.com/pochistvane-apartament-sofia.

 

Що се отнася до цветовете на дървото и комбинацията с тях могат да са във Венге, както и всички други тъмни – шоколад и тъмно кафе тонове на дърво обикновен синхрон с бежово, сиво, черно, бяло, синьо, зелено и с цвят клен, избелен дъб и т.н.

Цветът „череша“ е приятен бял, кремав, крем. От дървесните тонове, изберете нещо неутрално, „русо“, слама, юта, лози.

Дъбовете нюанси в различни тонове. Винаги може да намерите хармонизиране помежду си и по-лесно е да комбинирате хладен и топъл цвят.

Как да съчетаете обзавеждането?

Само като включите обекта в интериора, определено може да кажете дали е подходящ или не. Какво ще стане, ако елементът не съвпада по никакъв начин?

Може, разбира се, да върнете покупките в магазина. Но ако формата, размерът и стилът на новите продукти са идеални за вас, струва си да разгледате възможността за боядисване. Така на челната страна може да заложите на цвят бреза може да бъде в тъмно кафяво или боядисан в тюркоаз, мента, корал, сиво. Мебелите ще играят съвсем различно и най-важното – да се сприятеляват с вашия интериор.

Ако мебелите са в конфликт с под, килим или малък килим това ще ви е от полза. Те ще играят ролята на буфер, изглаждайки прехода.

 

 

 

Scroll to Top