Покупки или наемане на апартамент

Мнозинството от младите семейства търсят начини да живеят отделно от родителите. При тях често срещана е и ситуацията да тичат към банката и да вземат ипотека за жилище. Нека да разберем плюсовете и минусите в купуването на жилище с ипотека, както и характеристиките на лизинга. С агенция за недвижими имоти, всичко ще е по-лесно.

Основният аргумент на хората, които предпочитат да наемат апартамент се наричат независимост. И наистина, ако не сте се обвързали с ипотечните банки, лесно може да се преместите от една работа в друга. Това, което трябва да платите на притежателя на апартамента, няма да се върне в еквивалент.

Преди да вземете заем, помислете дали ще се справите с ипотеката? Разгледайте и следния сайт: сайта на агенцията.
Разбира се, за много покупката на апартамент, чрез банката е единствената възможност. Такава дава право да живеят отделно и да изградят живота си по свое усмотрение.

Апартамент под наем

Икономистите са изчислили, че над 20 години плащанията ще бъдат възстановени към банката с около 20% повече, отколкото в случай на наемане на апартамент. Ето защо най-изгодната опция ще бъде първоначалното спестяване. Малко повече могат да бъдат спасени, ако закупите недвижим имот в новопостроена къща. В допълнение, едно от предимствата на покупката на апартамент с ипотека е да се предпазите от покачването на цените. В крайна сметка, наемодателят със сигурност ще увеличи разходите за наемане на жилища, но месечното плащане на банката ще остане фиксирано. Разбира се това е далеч по-изгодно от луксозни имоти, но пак има своите страни, които искат внимание.

Друг аргумент, който не може да бъде пренебрегнат е фактът, че в случай на покупка на апартамент ще трябва да поемете всички разходи за комунални плащания. Също така, собствениците на имоти са длъжни да плащат годишен данък върху апартамента, наред с цената за електричество, вода и други комунални услуги.

Изборът в полза от закупуването на апартамент отхвърля всички предразсъдъци: доколко е надежден, независим и пр..

В тези случай може да се разпореждате със собствения си живот по Ваша преценка!

 

 

 

 

Scroll to Top