4 начина да се намалят разходите за енергия с климатик

Ако студения сезон идва след горещото лято може би ще кажете ура! Но дори и през октомври, температурите, могат да достигнат до високи градуси нещо, което се е случвало в 90-те години. За да сте направили, каквото се изисква от вас, научете тези 4 начина за намаляване разходите за енергия с климатик Мултисплит Daikin 2MXS50H:

  1. Проверете всички отвори.

Ако имате отворени врати и прозорци това ще позволи на по-хладния въздух през лятото да излиза навън. Така се губи ценна енергия.

  1. Дръжте пердетата и завесите затворени.

Тъмните завеси, висящи във всекидневната Това е една проста промяна, но ако наистина искате да се изолирате от горещите дни, то има и по-лесен начин. Завесите действат като бариера срещу топлината, поддържайки повече, извън къщата, а не вътре. Това означава, че климатикът не трябва да чака прекалено дълго, за да го изолирате на сянка.

  1. Включете вентилатора на климатик на автоматична настройка.

Когато климатикът е настроен през цялото време, мотора на вентилатора е постоянно течащ и изгарянето на енергия за изтласкване на излишния въздух спестява от разходите за енергия.

  1. Настройте термостата по-високо.

Може да спестите около 2-3 на сто сметката с всеки градус над термостата. Това означава, че поддържането на дома в желаните градуса всеки ден ще спаси 6-9 процента от сметката за ток.

Повечето от тези съвети, няма да работи, освен ако всички в семейството е на същата страница и е готов да участва в усилията за пестене на разходите за енергия.

 

 

 

 

 

Scroll to Top