Как да се грижим за кожените мебели

В модерния свят кожените мебели са много популярни. Те могат да се доближат до почти всеки интериор, да имат шик визия и да се справят лесно с комбинацията с останали мебели. Тези мебели обаче са доста скъпи и за да се удължи сервизният им живот, трябва да имат чист вид. За целта трябва да знаете как да се грижите за кожените мебели. Това изисква компетентна и задълбочена грижа, само тогава мебелите могат да служат повече от една година. Ето и фирми за изхвърляне на стари мебели в София и региона: http://www.depo.bg/izhvarlyane-na-stari-mebeli-v-sofiya-i-okolnostite.

Не позволявайте на домашните любиамци да се наслаждават на кожени дивани, тъй като с ноктите си могат да надраскат повърхността на кожата. Освен това не може да легнете на дивана с голо тяло, защото мазнините, които са в тялото ви, ще запушат порите на кожата и скоро ще станат по-тънки и ще започнат да избухват.

Използвайте защитно оборудване

Това е основното правило за грижа по кожата – предотвратяването на овлажняване, също така намалява естествената й порьозност. Какво означава това? Това е много просто – трябва редовно да импрегнирате кожените мебели със специален продукт със защитни свойства. Във всеки магазин с домакински химикали има няколко течности, които ще ви помогнат да предпазите мебелите от влага и ще отблъснат всички други чужди вещества, които могат да стигнат до повърхността на кожата.

Защитните средства образуват невидим слой върху повърхността на кожата, който няма да премине в течността и дори да предпази от петна. Така ще имате няколко минути, за да ги отстраните бързо от повърхността. Разбира се, с течение на времето този слой се изтрива, така че веднъж месечно трябва да го актуализирате. Такива защитни средства могат да бъдат под формата на спрейове и восъци.

Меко почистване

За кожата е известно, че абсолютно не е подлежи на почистване с пара. Като цяло кожата има свойство да се разваля при постоянно въздействие на прах върху й. Тогава тя става подводник и е необходимо да избършете с мек парцал.

Когато течностите като вода, проникнат надълбоко в кожата, те могат да видоизменят цвета. Тогава трябва да накисвате бързо със салфетка или гъба, без да чакате естественото сушене. След това може да използвате крем за грижа за кожата или восък, който ще помогнат да се изравни шарката и цвета на кожата.

Ако сте разлели нещо оцветено, препоръчваме ви да използвате почистващи препарати за петна. Те често се използват за почистване на кожени салони за кола, с които можете бързо и лесно да премахнете петна от кафе, сок, сода и др.

Избягвайте драскотини

Бъдете внимателни с кожените мебели в употреба, надраскванията върху им остават завинаги. Ето защо, в къща с деца и животни, коженият диван не е най-доброто решение, в противен случай няма да остане  красив за дълго. Също така, има погрешно схващане, че четката може перфектно да полира кожата. При мебели от кожа, ситуацията е различна – не можете да вземете четка и да започнете триене на дивана, единственото нещо, което ще постигнете е много малки драскотини.

Казвате: Защо се нуждая от диван, на който не мога да седя? Всъщност кожените мебели са по-красиви от практическите. И въпреки това армията от почитатели на кожата се увеличава драстично. Ако решите да изхвърлите стария ъглов диван и да закупите луксозна мебел кожен диван, бъдете подготвени за всички горепосочени трудности. Но с правилната грижа кожените мебели служат невероятно дълго време.

Scroll to Top