Летни обувки – свобода за ходилата

Летни обувки – свобода за ходилатаЗамисляли ли сте се защо летните обувки са един от най-обширните области в модата. Защо толкова много модели съществуват на пазара.

За да направите своето съблазнително женствено изказване в стила на модата трябва да обърнете внимание на видовете летни обувки и тогава да комбинирате с подходящ тоалет:

Джапанки – има ги във всякакви цветове и материали. Леки и меки са, а това ги отрежда сред най-предпочитаните летни обувки и за мъже, и за жени. Ниската им цена и лесната адаптация по отношение на цвят ги прави лесни за комбиниране с различни летни дрехи.

Еспадрили – изработени от кожа или плат, а в повечето случаи и от естествени материи, те са удобни, леки, предпочитани за разходки. Тези летни обувки осигуряват естествена свежест за краката, голяма стабилност и са много харесвани, както от мъже, така и от жени.

Балеринки – появили се от идеята за обувки за балерини и останали с това наименование и до днес. Този тип дамски летни обувки са удобни, практични и често наричани „бързоходки“, те са вдъхновение за множество дизайнери. Днес могат да се намерят във всякакви разновидности и безброй модели. С панделки, камъни, кожа на дупчици и пр. Милиони дами ги носят всяко лято по улиците на милиони световни градове.

Сандали – те са секси, стилни, елегантни, спортни, класически и всичко онова, което може да си представите. Сандалите били създадени още в първите години в райони с топъл климат и до днес не са излизали от мода, нито за един сезон. Днес едни от най-популярните сандали в световен мащаб са тези на Андре Перуджа, моден дизайнер, които измислил първият сандал с висок ток и отворени пръсти. Според неговата теза, женското стъпало разкрива много за характера на дамите, а днес моделите му се носят от млади и по-възрастни жени, от обикновени хора и холивудски звезди. Много актуални днес са и модели сандали с анатомични подметки, с каишки с велкро закопчаване, които са лесно адаптивни към всеки крак. Последните се носят и от деца.

Scroll to Top