Как да аранжирате мазе с вкус

Мисли ли сте по въпроса дали детайлите на Вашето мазе могат да са също толкова красиви, колкото всяка друга стая в дома. Дали тя функционира като стая, офис, спалня или цял апартамент, следвайте някои от тези съвети, за да създадете красиво мазе. Започнете със старателно извозване от тавани и мазета с фирма.

Подове

Когато става дума за подова настилка в сутерена има едно много важно нещо да се помисли за влагата. Без значение къде живеете има голяма вероятност, мазето да е в по-голяма или по-малка степен пропито от влага и мухъл.

Това е причината да не използвате твърда настилка. Влагата може да провира такава да се разшири и да се деформира. За да получите подходящ външния вид, без да се притеснявате за своята подови настилки, има много големи възможности, които изглеждат точно толкова добре, колкото твърдата дървесина.

Може да изберете и сред винил, ламинат, теракот, и т.н.. Приемствеността ще направи пространството да изглежда по-голямо. Всеки път, когато се променя настилката създава визуална почивка и прави пространство леко претрупано.

Ако искате да добавите малко цвят, използване модел килими или  мокетни плочи. Първият избор е добре да се прави, ако по-горният въпрос с влага и течове е решен. В случай, че не е, трябва да помислите над него.

Прозорци

В мазето прозорците могат да бъдат поставени на по-малката страна, но те са също толкова важни, колкото и прозорците в друга стая. Добавяйки някоя и друга завеса ще създаде страхотен декоративен елемент, но ако искате да увеличите светлина, трябва да помислите и за това как да запазите неприкосновеността на личния живот.

Декорации

Нещо, което често се срещат в някои видове жилища, особено тези от 60-те и 70-те години е старата тухлена камина. Такива са с красиви стари функции, които безупречно допълват интериора на мазето.

За да се опростите значително работата с боята и тухлата, може да освежите само с лак. Преценете и как да направите разликата в цялото мазе, за допълване на интериора.

Scroll to Top