5 неща, с които да подобриш живота си

Независимо кой сезон на годината е, имаш крайна нужда от промяна и няколко здравословни хитринки, могат да ти помогнат да изглеждаш и да се чувстваш като нов човек. Предлагаме ти изпитани техники за вътрешна хармония и спокойствие на духа, а от теб се иска само да запретваш ръкави, да четеш и да експериментираш. За начало разчупи кръга от излишни условности в социалния си живот и научи полезни контакти с фирми:

ХАМАЛ.BG – за наемане на хамали: http://xn--80aa7ac7b.bg/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B4%D0%B0-%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D1%84%D0%B8%D1%80%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D1%85%D0%B0%D0%BC.

SMETISHTE.COM – за извозване на строителни отпадъци до сметище, на адрес: http://smetishte.com/smetishte-stroitelni-sofia.

FORI.EU – за извозване на стари мебели от дома: http://fori.eu/izvozvane-na-stari-mebeli.

  1. Любезна си, отзивчива си, направо свястна до безобразие – цяло изкуство е да си усмихната и очарователна, но ти напълно владееш техниките и похватите да си космополитна личност, която колкото и скромна да изглежда успява да печели вниманието на околните. Не забравяй обаче, че и най-големият светец не се нрави Богу. Помисли си добре – заслужава ли си да плащаш данък обществено мнение цял живот. Спри да напасваш ежедневието си според очакванията и желанията на околните и започни да живееш личния си живот.
  2. Може би е време да вмъкнеш „голямата метла“ в социалния живот и да направиш чистка на всичко онези „приятелки“ в кавички, които така и така само те товарят. Спри да вършиш онова, което смяташ, че ти е съдба. Съдбата е нещо, което сама трябва да изживееш и не защото този или онзи ти казва така да направиш, а защото самата ти трябва да чувстваш в сърцето си.
  3. Погрижи се за собственото си удобство и забрави за благотворителността да хабиш личното време, здраве, средства и Бог знае още в какво за всички останали. Има моменти, в които е добре, просто да се изключиш от „мрежата“ и повярвай това не е анархично. Сама ще почувстваш, колко презаредена и позитивна ще бъдеш на следващия ден.
  4. Ако приятелката или приятелят ти обича да закъснява за срещите не си длъжна да търпиш тази безотговорност. Всъщност не си длъжна да мръзнеш на студа или да се „печеш“ под яркото слънце, само защото някой не се е научил да не закъснява.
  5. Купи си спокойствие – всеки се нуждае от релакс и почивка. Не е престъпление да повикаш жена да изчисти дома ти през уикенда, докато ти се поглезиш на спа процедури. Не е безумно да потърсиш услуги на брокер за наемане на нова квартира или да занесеш прането на химическо чистене или обществена пералня, вместо да прекараш почивката над гладачката маса и пералнята.

В общи линии научи се да бъдеш малко „егоист“, вмъкни моно-системата в действие и спри да се раздаваш както за одушевените, така и за неодушевените неща в живота. Запомни, че ако човек сам не се уважава и обича, няма кой да го направи. Нека този момент на осъзнаване не е прекалено късно, за каквото и да е.

Scroll to Top