Начало на средствата за избелване на кожата

Начало на средствата за избелване на кожатаБилки, зеленчуци, плодове и цветя, ефективно допринасят избелването на кожата. Ежедневната употреба със сок или ароматизирана вода въз основа на тях постепенно ще облекчи кожата. Такива естествени и полезни съставки са: магданоз, краставица, лимон, женско биле, бял равнец.

Наред с това тези съставки, често са основни в професионална козметика за подхранване и хидратация.

Можете просто да се измиете на утринта с отвара от билки или директно с техния сок. Препоръчва се и замразяване на сок от магданоз всяка сутрин за тонизиране на кожата.

Избелване с кремове

Можете просто добавете сок от краставица и магданоз в любимия си крем за лице. Прилагайте и вечер върху почистено лице за една седмица, а след това направете почивка.

Маски за избелване на кожата

Маска се нанася, обикновено за около половин час, след което се изплаква с топла вода и се нанася подхранващ крем.

Ето и няколко чудесни маски за избелване на кожата:

„Краставица“ – Настържете краставицата и добавете 10 гр. в любимия крем. Ако се притеснявате, че имате мазна кожа на лицето, в маската можете да добавите капка водка.

„Картофена“ – Този полезен зеленчук се използва за ефективно избелване и бързо възстановяване на цвета на кожата. Един среден картоф се вари, прави се на каша старателно, добавят се 10 ml мляко или сметана, половин жълтък. Трябва внимателно да се смила и със сместа се прави топлина баня.

„Лимон“ – Можете просто да натриете кожата с лимонов сок. Или маска за избелване към която трябва да добавите брашното (в половината сок), тогава ефектът ще бъде още по-силен.

„Кисело мляко“ – Млечните продукти винаги са били известни със своите избелващи свойства. Като компонент на маската може да използвате кисело мляко или извара. Ако кожата е суха, трябва да се дадете предимство на последния. За гъста консистенция в кисело мляко може да добавите овесени ядки.

„С водороден пероксид“ – Смесете 5 ml и 20 ml пероксид ланолин. Нанесете в много тежки случаи.

„Масло“ – Избелващите свойства на рициново масло са известни от дълго време. За тези, които не обичат бързо радикална промяна, това ще отговаря най-много. Просто нанесете върху кожата, направете лек масаж и изплакнете.

Научете как да се създаде цветна градина на вилата.

Ефективното избелване на кожата зависи много и от здравословния начин на живот.

Scroll to Top