Бързи съвети за поддръжка на дървета и храсти

Дървета и храсти са важна част от всеки двор и градина. Те не само увеличаване на естетически вида на един имот, но и спомагат за поддържане екологичното равновесие и попълване на кислорода. Поддръжката на дървета и храсти се различава в зависимост от вида засадени, сезоните дървета и храсти. Има и услуги по почистване на дворове с изрязване клони на дървета, които могат да бъдат поръчани от всеки собственик на имот с дворно място.

  1. естествения процес на растеж

Дървета и храсти трябва да се подхранват с извънредно внимание и грижи. Това трябва да започне още от първия сезон на растеж на растението. Така ще се гарантира, че фиданката расте в здравословна среда и ще продължи да произвежда цветя и плодове, когато настъпи времето.

С подходящи инструменти за подрязване и оформяне работата ще е по-лесна.

  1. Засаждане

След като дървета или храсти са засадени е важно да се полеят с вода. Разпространение на мулч ще помогне на почвата да остане влажна за по-дълго време и това може да направи всичко различно за първи няколко седмици. Може да се наложи и някакъв вид подкрепа за новите дървета, докато те растат по-силни и са в състояние да остане в изправено положение. Подкрепата може да бъде с тел и на малко разстояние от дървото.

  1. Мулчиране на правия път

Мулч могат да бъдат органични или неорганични. Кора чипове, настъргана кора, дървесни трици, талаш и градински отпадъци за органични мулч. Те също са много достъпни за целите. Мулчирането може да помогне за намаляване температурата на почвата, а също така срещу заплаха от плевели. Старият мулч трябва да бъдат отстранени преди поставяне на новия. Възрастният мулч може да се превърне в рай за насекоми и болести, ако не се заменя.

Дървета и поддръжка на храсти не отнема значително време и не изисква изобилие от физическо усилие. Рутинна може да помогне да запазите вашите дървета и храсти в най-добро състояние през цялата година, което ще повиши качеството на живота и ще даде нещо конструктивно, за да се направи и да се увеличи стойността на вашия имот.

Scroll to Top