Защо домът ви се нуждае от еко промени

Екологичните домове правят повече от това просто да помогнат на околната среда. Докато имате чист, спретнат и зелен дом може да се възползвате от свойствата му. Такива са изключително полезни за нашата земя, те също ще ни помогнат по други начини. От всичко това може да спестявате на пари за създаване на по-здравословен начин на живот и среда, с няколко малки промени, които могат да направят голямото влияние – ето как и DEPO.BG може да ви е от голяма полза:

Изолация

Добре изолираната къща може да остане по-хладно място през лятото и топлите месеци на зимата, благодарение на материала в качеството на вътрешната и външната страна на къщата. Това означава, сметките за отопление и охлаждане са намалени в добре изолирани сгради, които, от своя страна, могат да помогнат за намаляване на емисиите на парникови газове.

Времето с добре уплътнени домове може да осигури драматични спестявания в енергийната ефективност, като се поддържа здравословното качество на въздуха в помещенията. Вярва се, че когато става въпрос за изтичане на въздух, в резултат на проекти, които не само привличат сметките за отопление, но също така и пряко допринася за нездравословни условия на живот, това може да промени в голяма степен нещата. Разберете и за фирма KOSTOVI.BG, която извозва.

Боя

Много бои съдържат вредни химикали, включително и летливи органични съединения (ЛОС), които се излъчват като газове и могат да увредят озоновия слой. ЛОС може да допринесе и за краткосрочни и дългосрочни здравословни проблеми, а те често са в по-висока концентрация на закрито, отколкото са на открито.

Здравните ефекти могат да включват дразнене на гърлото и очите, главоболие, виене на свят, умора, гадене и увреждане на жизнено важни органи. За щастие, можете да сведете до минимум риска от излагане чрез избор на ниско VOC или ЛОС без бои за актуализиране  цветовите схеми на Вашия дом.

Техника

Австралия вече има задължителна схема за етикетиране на енергийната ефективност, която означава, етикетите трябва да бъдат показани на всички нови хладилници, прахосмукачки, пералните машини, сушилни и други уреди. Ако върху етикета има и звезди, това дава сравнителна оценка колко ефективен е модела: колкото повече звезди има, толкова по-добре е за планетата и портфейла силата на сметка най-вероятно ще се намали.

Scroll to Top