Топ начини да се грижите за деца в климатизирана стая

Предотвратяването на внезапни промени в климата може да съхрани здравето на вашето дете.

Да останеш в климатизирана стая цял ден е пълен „абсурд“. Това вреди на възрастен, а какво остава за дете.

нови климатициДецата, които се настаняват в климатизирани стаи за 4 последователни часа, често имат суха кожа и болки в гърлото. Такива трябва да бъдат редовно извеждани или подканяни да излязат на всеки 2-3 часа.

Когато времето е горещо и децата се прибират у дома, не трябва да ги пускате веднага в климатизирана стая. Преди да отидат до климатизираната стая, трябва да изтриете потта им и да ги преоблечете в сухи дрехи. Преди децата да напуснат стаята, трябва да отворите вратата и ги оставете да свикнат с външната температура.

Не забравяйте да регулирате влажността, за да не се предизвика дихателни възпаления при децата.

Децата трябва да пият повече вода, особено когато времето е горещо и когато са в климатизирана стая. Това ще предотврати обезводняване. Ако децата имат дехидратация, телата им ще са подложени на дефицит и защитата на организма им ще е отслабена.

Топ начини да се грижите за децата в климатизирана стая със стенни климатици

  • Децата се нуждаят от редовен физиологичен разтвор – капки за нос, за поддържане необходимата влажност на тялото и предотвратяване на сухота в носа.
  • Оставете ги да пият напитки, които имат способността да охладят тялото, като лимонада, портокалов сок, студен чай и пр.
  • Когато децата спят, одеяло им трябва да е тънко и да покрива талията и корема. Добре е да се използват материи, които да абсорбират потта. Може да ползвате повече памучни, например.
  • Трябва да използвате и други вентилатори или климатици на умерена температура.
  • Избягвайте да оставяте детето да заспива или дори да гледа телевизия покрай климатика, ако е потно и уморено от игра. Деца, които се настаняват в близост до климатика страдат от запушване на носа, затруднено дишане, респираторни заболявания и болки в гърлото.
  • Когато децата имат недостиг на въздух, трябва да се потърси лекар;

Децата се нуждаят от редовно впръскване в носа на физиологичен разтвор и капки за поддържане необходимата влажност на тялото и предотвратяване на сухотата в носа.

Ако времето е хладно, е по-добре да се използва камина или климатик, но е важно да се следи за влажността на въздуха.

Scroll to Top