Основни функции на тракторите

Запитвали ли сте се, защо тракторите са основно източници на енергия. Те трябва да бъдат оборудвани с подходящи машини или приложенията за извършване на полезна работа. Тракторът има голяма мощност, която може да се използва като една или повече от пет основни начина.

Ранните теглени от коне с парни двигатели предават властта чрез безконечна лента от задвижваща шайба по двигателя до подобна на ролка на вършачка, мелница, помпа или друга стационарна машина. Много трактори днес също могат да бъдат оборудвани с ремъчни шайби, за да се осигури стационарна енергия. Вижте за някои части за трактори.

С двигателите може да се предава сцепление между задвижващите колела или вериги и почвата. Това позволява и използването на сечива изтеглени зад трактора или монтирани върху рамата на трактора.

През 1918 г. е въведена „мощност – излитане“. С тази система, ротационната мощност от двигателя, може да се предава чрез гъвкав вал. Използва се при балиращи машини, комбайни, и машини за косене.

Хидравлична мощност, достъпна при почти всички нови трактори, се генерира от масло чрез тръби или маркучи и задвижва помпата до точката на прилагане. Хидравличният асансьор се получава чрез изпомпване на гориво в цилиндър с бутало, принуждавайки буталото навън и повишаване на приложеното разтегателен тип или трактор и монтирано изпълнение. Хидравлична ротационна енергия за работата на машината се осъществява от хидравличен мотор, подобно на помпа на двигателя за задвижване. Други приложения на хидравлична мощност включва усилване на волана, електрически спирачки и вдигане и спускане места.

Електрическа система на трактора се използва по много малка начини за захранване на малки електродвигатели за специални приложения. Основни приложения на трактора са електрическата енергия, която най-често е 12-волтова система и служи за стартиране на двигателя, за осветление, за климатик и за запалване за бензинови двигатели.

Scroll to Top