Влияние на Интернет върху тийнейджърите

Internet and mobile dependence 3Интернет днес се превърна в неразделна част от живота ни и независимо от възраст, професия, това, което сме или в което се превръщаме. Днес използването на интернет по един или друг начин е свързано неразривно с всеки от нас. От всички хора, които използват интернет за изпълнение на ежедневните нужди, изисквания, както и развлекателни цели, тийнейджърите често се разглеждат като най-големите донори в използването на интернет. Днес родителите имат малко контрол върху вида на съдържанието на техните деца и това, до каква степен са изложени на интернет и с увеличаване на броя на тийнейджърите, които са намерили своя път към интернет; то със сигурност са се превърнали в тема на загриженост, както и страх за техните родители. С виртуални връзки и приятелства, създадени с по-голямо значение през реалните часове и в крайна сметка време да се регулира степента на излагане на интернет предоставян на нашите деца. Научете за ползите от калъфи за телефони.

Ефекти на интернет върху тийнейджърите

Отрицателни и положителни ефекти от интернет за тийнейджърите

Пристрастяването е една от основните причини, поради които тийнейджърите са обезкуражени да харчат повече от необходимото време в интернет. След като тийнейджър се пристрастява към няколко социалните мрежи и сайтове, както и настоящето съдържание за възрастни в интернет, техните социални и академични умения ще бъдат до голяма степен засегнати от него. Проучванията показват, че децата, които прекарват повече време в интернет, в сравнение с времето, прекарано с техните приятели и семейства се превръщат в отшелник, докато растат. Не само това, те също започват да губят, защото се превръщат в мишена на социална стигма, която струва на индивида твърде много.

Отделно от това, тийнейджърите, които са нови в интернет често я виждат като детска площадка, където имат безкрайни неща, а всички тях могат да изследват. Това води до пристрастяване. Така много деца и тийнейджъри забравят за въздействието, което оказва върху академични и социални живот и съвсем променят нагласата и възприятията си за света и хората.

Въпреки това, ние не може да отрече факта, че интернет също идва със серия от положителни резултати. С огромното количество информация, която присъства в интернет, тийнейджърите могат да го използват до голяма степен за академични цели. Това ще поддържа връзка с външния свят и ще им помогне с това да бъдат информирани за всичко, което се случва по света.

Казано с прости думи, интернет е добро място за тийнейджъри, където децата могат да се научат на позитивите, както и негативите от началото. Все пак трябва да има граници, както за това доколко може да бъде необходимост или пристрастяване.

Scroll to Top