Как да изберем качествено и красиво бельо

Почти всеки човек прекарва повече от една трета от живота в леглото, така че е много важно, сънят да бъде истинско удоволствие. Ако и вие искате да изпитате такова, вижте повече.

За качеството на съня и почивката се грижат много неща, но всичко зависи до голяма степен и от прането, където прекарваме много време. Неговият избор трябва да бъде информиран. Ето и някои особености за това как да изберем правилните легла.

Днешният пазар предлага голям брой различни продукти и в такива номера не е изненадващо, да сме леко объркани.

Какво спално бельо ще изберем? Започнете с изучаване на опаковката. Необходимо е да се обърне внимание на плътността на материята и тъканта. Приблизителен класификация е както следва: като се започне с най-ниските показатели на около 25 нишки на квадратен сантиметър – ниска плътност; средна – около 40 нишки, средна гъстота на около 60; по-висока от средния за страната или 80 нишки; високи в областта от 85 до 130 и най-много високи над 130.

Различната плътност се характеризира с различни видове тъкани, например, тревата е ниска, докато средната се пада на лен и памук, сатен са високо, докато японската коприна е много висока. Опаковката трябва да включва препоръки за грижа, нейният състав и уточняване на броя на елементите, включени в комплекта.

Изборът бельо трябва да пасва на размера легла. Одеяла, възглавници и спално трябва да бъдат много сходни по състав, за да могат да се изпират в една пералня.

За красиво спално бельо се приема това с по-ярък цвят и в синхрон с останалата част от декорациите на леглото. Такива завивки и покривала обаче се капризни на изпиране. Освен, че трябва да се перат според указанията върху етикета, не трябва и да се прекалява с градусите на водата.

Как да изберем качествено спално бельо, овен по цена и размер и страна на произход? Какво още е необходимо, за да се фокусира вниманието? От особено значение е изборът на материал. Обикновено, износоустойчивост и якост зависят и от дебелината на тъканта. Върху този параметър се обръща внимание на сезоните. През лятото е възможно да се използват практически и евтин американ, които е с ниска плътност, а през зимата, материята трябва да държи топло, да се изпира добре и да не изисква гладене, да се изсушава възможно най-бързо и да е силна и издръжлива.

Scroll to Top