5-тежките компютърни вируси в историята

Компютри са като обществен инструмент, сега за около осемдесет години и вируси не са бавни, за да се изравнят. Всъщност, терминът „вирус“ е въведен още през 1935, за да се опише всяка самовъзпроизвеждаща програма.

Предвид факта, че е имало хиляди вируси, някои широко разпространени и някои по-локализирани, някои опустошителни и някои просто комични, разберете как да поръчате ремонт на лаптопи.

Ето и 5-тежки компютърни вируси в историята

Буря червей

Така е наречен вирусът Буря червей за първи път, идентифициран през 2006 г. Програма за троянски кон, този вирус изскочил в електронни писма с посланието „230 мъртви от буря в Европа“. Отварянето на тази електронна поща показвало връзка, която претендира да отведе до някои новинарски сайт, за да разберете повече. Вместо това, тя изтегляла вируса. Компютрите, заразени с буря червей стават отворени и лесно можело да се контролират с дистанционно от хакер, който след това може да получите достъп до всички лични данни. Така играта поразявала операционната система и спам вируса допълнително. Буря червей е все още използван зловреден и днес. Той променя своите послания, за да получавате актуална информация относно текущите събития, но реално води до едно – унищожение на личното пространство на вашето PC или телефон. Вижте повече за ремонт на смартфони.

MyDoom

MyDoom е друг вирус, който създава вратичка в операционната система. Оригиналният вирус има две задействания: първо, започва с отказ на услуга програма на 1-ви февруари, 2004, после спира самото разпространение на 12-ти февруари. Въпреки, че спира, всички машини, заразените остават уязвими. MyDoom ще намерите компютър на жертвата за адреси за електронна поща, но също така ще изпрати искане до търсачката и възпроизвеждат чрез адреси намерени по този начин. Това причинява сриване.

„Code Red и Code Red II“

За първи път е открит през 2001 година и се установява като вирус, след като всички заразени компютри се опитват да се свържат със сървърите на Белия дом. Това е ефективно затваряне на услуга в Белия дом. Code Red II заразените машини, вече няма да се подчиняват на техния собственик и могат да се управляват дистанционно. Това означава, че хакерът може да извършва престъпления по компютърна и да остане почти неоткриваеми. При нужда, вижте тук за батерии за лаптоп.

SQL Slammer (Sapphire)

SQL Slammer, известен също като Sapphire, е вирус уеб сървър от 2003 г., свалиха няколко важни системи, включително Централната банка на обслужване Америка ATM и услугата в Сиатъл 911. Установено е, че щетите, които носи възлизат на $ 1 милиард.

ILOVEYOU бъг

Може би най-добре познат вирус на всички времена е бъгът ILOVEYOU. Това доведе до много важни вируси на вниманието на масите, тъй като се отразява много на домашни компютри. Той изпраща на електронна поща, в който твърди, че е писмо от таен обожател. Веднъж отворен, червеят се реплицира и скрива в няколко файла на компютъра, което го прави почти невъзможно да се отърве. Към него се отваря прикачен файл, наречен WIN-BUGSFIX.EXE, които, далеч от фиксираните бъгове, всъщност е молба кражба на парола. Въпреки че има подозрения, никой никога не е бил хванат по отношение на създаването на този вирус, който е причинил щети за над $ 10billion. Тук вижте повече и за сервиз.

Scroll to Top