Топ причини климатикът да не включва

Климатик не е лукс, а необходимост, така, че трябва да подхождаме с внимание към него.

Когато забележите, че вашия климатик не се включва в най-горещото време на годината, не се паникьосвайте. Проблемът може да бъде просто нужда от лек ремонт. Разберете за ремонт на автоклиматици.

Батерии

Най-простият начин да узнаете защо вашия климатик не се включва е да проверите дали термостатът се нуждае от нови батерии. Повечето хора не мислят за батериите, поставени зад пластмасовия капак на термостата на ОВК. Разберете за слънчеви колектори за топла вода.

Внимателно издърпайте далеч капака на термостата от стената, за да разкриете батериите отдолу. Малка платка също ще се вижда. Внимателно извадете батериите и опитайте да ги замени с нови. Върнете пластмасов капак и натиснете ключа за автоматично управление. Ако климатикът се включва, то значи сте открили проблема. Добър съвет е да смените профилактично батериите веднъж годишно.

Охладителна течност

Охладителната течност е газ, който може да проникне от модула с течение на времето, или когато има дупка или изтичане в системата. Професионалните нивата, ще добавят повече хладилен агент към системата.

Мотор

Когато климатикът върти лошо или прекалено шумно, обадете се на професионалист, който да разгледа окабеляването, водещо до устройството на кондензатора. Ако двигателят се окаже проблемен, тогава ще трябва да вземете решение. Може да се сблъсквате с необходимостта от подмяна на двигателя или от ремонт.

Профилактиката и подмяната на устройството ще се отплати в дългосрочен план.

Правилната поддръжка ОВК и годишни проверки на HVAC система на Вашия дом ще изключат много проблеми, свързани с ремонт на климатик и дори могат да удължат живота на вашия уред. Винаги потърсете правилната фирма за най-добрите климатици, която да ви помогне, когато сте в нужда.

Scroll to Top