Кои са най-модерните щори за прозорци

щори, дограма, прозорциАко сте решили, че вече е крайно време да поставите щори в дома си, то предлагаме ви и кратко изложение за основните характеристики на един от многото видове щори – външни щори и ПВЦ щори. Те са гарант за добра слънцезащита, шумо- и топлоизолационни. Тези качества се дължат на оребряване с малки камери между двата пласта на ПВЦ материали, които от своя страна са изключително практични, подходящи и ценово изгодни.

Изборът на щори за дома, трябва да се определя от множество индивидуални фактори, но сред важните неща е и избора на добра фирма. Тези производители на пазара, които имат доказани имена и богат опит, са най-разумното решение. Те работят с качествени материали, дават гаранция в експлоатацията на щорите и предлагат най-разумните решения, спрямо личностните желания и нужди.

Нека се върнем отново на външни ПВЦ щори. В повечето фирми се предлагат по няколко модела, от които клиента може да избира за по-добро представяне.

За всички модели външни щори са характерни, т.нар. ламели. Те могат да са в различни нюанси, в синхрон с кутиите.

За разлика от тях алуминиевите щори също предлагат богата гама от цветове, а наред с това позволяват пребоядисване.

При втория вид щори, алуминиеви ламелите са направени от алуминий и полиуретанов пълнеж. Той е изолатор, а качествата му го отреждат към предимството на вечен метал, не остаряващ. Този вид щори гарантират отлична защита от всякакви външни влияния като слънце, шум, температурни колебания, дори любопитни погледи.

В различните фирми могат да се намерят по няколко вида от всеки материал за изработка на външни щори. Разликите може да са в ламели, кутии, дизайн, скосеност на ъгли и други.

Най-удачният метод за поставяне на щори в дома е като се повикат специалисти от фирмата на място. Те вземат размери на отворите на прозорците от вън, уточняват се детайлите и до няколко дни при изготвянето има и преди крайния завършителен монтаж се прави пробен такъв. Целта му е да се установят неточности ако има такива и да бъдат отстранени навреме.

По отношение цветовата гама на различните видове щори има различия, които дават голямо преимущество за лекота в комбинирането с интериора и външната фасада в съвременния дом.

Методите за управление и механизмите на външните щори са различни, но във всички случаи се конкретизират главно в ръчно управлявани и автоматичен механизъм. Ръчното управление се извършва благодарение на ширит с табакера, която при различни фирми също може да има разностранни форми и дебелини. Управление на външни щори с помощта чрез мотор е голямо предимство и тук възможностите са много. Сред най-популярните и разпространени е управлението с бутон. Той позволява задвижване на щорите от разстояние с помощта на дистанционно управление.

За всеки почитател на нови технологии този вариант е най-подходящ. Съвременни устройства, системи за централно управление, възможност за седмично, дори месечно програмиране са идеалният избор. Всеки дом може да бъде стилен, уютен и сигурен. Дори с помощта на модерни и най-съвременни външни щори може да си осигурите дълга почивка. Не са за пренебрегване и сензорните технологии за контрол на слънце, вятър и дъжд. Те също внасят много лукс и качество на дома.

Scroll to Top