От какво се нуждае автомобилът ти

Има разлика между автомивки и автокозметика. Първото е това, което правим неохотно и в бързане. След като най-накрая се придвижваме към автомивка, то значи автомобилът ни се нуждае от цялостно почистване. Цялото това нещо е просто още една скучна работа.

Грижата за кола, обаче, е нещо повече. Такава свързана с основно почистване (прахосмукачка интериора, екстериора). Това е всичко, което насочва вниманието на ценното притежание. Някои собственици на автомобили просто се ангажират да намерят някои и друг препарат, за да свършат тази работа, вместо това да потърсят най-доброто, в това число най-меките гъби за полиране, тампони и хавлиени кърпи за сушене и нежно полиране на фарове.

Ентусиастите могат да взимат участие, настоявайки, че колата трябва да приемат множество пасове за отстраняване на различни видове натрупване и внимателно с кърпа да бъде забърсвана.

Тези безобидни на вид водни петна от изсушаване на въздуха могат да са признак на корозия от минерали и химикали. Такива се съдържат в чешмяната вода и са част от мръсотията и трайното надраскване на цвета, в това число образуването на козина.

Не е изненадващо, някои вярват в използването на правилните инструменти за работа. Такива могат да съхранят добрия вид на автомобила за години наред. При това винаги са на разположение в багажника. Към тях може да отнесете още гидория, клещи, отвертка, накрайници и др.

Обърнете внимание на това, ако сте решили сами да миете и почиствате колата си, да избършете местата с общо предназначение и да не ползвате универсални домакински почистващи препарати. Такива ще влошат дори вида на тапицерията. По същия начин, триене екстериорне с грапава гъба или овехтяла кърпа може да надраска боята. Любителят на кол трябва да полага достатъчно грижи и да ползва микрофибърна кърпа. Всичко е въпрос на мекота и грижа. Направете вашия автомобил една действително по-добрата версия. Това повишава продължителността на живота и препродажбата стойност на вашия автомобил.

Scroll to Top