Ламиниран паркет информация

Ламинираният паркет Дъб Пясъчен е една от най-устойчивите и издръжливи повърхности на разположение. Като сравнително скорошно изобретение, той придоби популярност поради своята лекота на монтаж, ниски изисквания за поддръжка и дълъг живот. Този материал може да бъде използван за симулиране на голямо разнообразие от естествени материали, подови настилки включва дървени талпи и шисти и керамични плочки.

Какво трябва да знаете, преди да закупите Ламиниран паркет

  • Како е ламиниран паркет?

Ламинатът е тип синтетичен настилка, която е направена чрез сливане на няколко слоя от различни материали, заедно с използване на топлина, налягане и лепило, в процес, известен като ламиниране. Докато ламинатите често са произведени, за да създават дизайна на различни дървени повърхности, те всъщност не съдържат дървесни материали. По-скоро са изградени от смоли и гипсофазерни частици.

  • Инсталиране на ламинат

Извършва се много лесно. Съвременните модели включват система клик, която е удобна и бърза, дори за начинаещ.

  • Структурата на ламинат

Най-горният слой на ламинат е известен като слой на износване. Той е невидим и почива върху материала, като го защитава от драскотини и други повреди.

Това обикновено се прави от алуминиев оксид химическа обработка.

Декоративният слой на ламината се намира на повърхността, която дава на ламината действителния му вид. Тя се създава, когато изображение или модел на отпечатана хартия, като материали, които са внедрява в смола. Реалното изображението може да бъде почти всичко, но обикновено ламиниран паркет се създава, за да симулира външния вид на твърда дървесина, корк, бамбук, естествен камък, керамика или дори тухлени павета.

Ядро: Това е сърцето на материала и го предоставя на дълбочина, представя структурата и стабилността на действителната повърхност и покритие. Като цяло се състои от дървени стърготини или дървени стърготини с много ситен прах, след това покритие със смола, притиска плоските листа.

Много ламинати имат бариера срещу влага, която се намира в най-горния слой. Това работи с вода, устойчиви на износване, създава водно уплътнение около ядрото. Слоят на гърба също осигурява допълнителна стабилност за инсталацията.

Изолационни възможности: Ламинираният паркет трябва да бъде инсталиран върху подложка. Това е най-често корк или пяна на ролки. Една подходяща подложка може да намалят кухия шум, който се появява, когато се ходи по ламиниран паркет. Научете повече и за други услуги в дома.

Scroll to Top