Топ 10 приключенски места в света

Топ 10 приключенски места в светаАко сте авантюрист по душа, навярно тази тема ще събуди поне за мг интересът ви. Предлагам ви виртуална разходка из топ местата в света, които създават не само приключенски дух, но и приказно вълшебство. Ето и тях:

  1. Реката Coruh

Тази река се намира в Турция и една от най-добрите. По нейните места е идеално за рафтинг, а хора от целия свят идват заради това. Тя е емблематично място, което привлича експедиции и може да бъде чудесно място за други приключения поради, което е и туристически гореща точка за туристите през цялата година.

  1. Големите Хималаи

Пътеката от големите Хималаите в Непал е една от най-добрите приключенски места по целия свят. Тя е новопостроена пътека и е съществена част от голяма следа, достигаща дължина около 4500 километра. Пътеката минава в различни планински върхове и достига височина до 6000 метра и преминава около 150 000 метра.

  1. Речни риби и каньон

Това е речен каньон, който се намира в Намибия и е вторият по големина каньон в света. Той  разполага с едни от най-невероятните пейзажи, свързани обширните пустинни равнини от Африка. Пътеката се провежда в Оранжевата река и е изключително атрактивна и екзотична по всички възможни начини.

  1. Надземни приключенията

Надземните приключенията са чудесна възможност за земна експедиция, където човек пътува от La Paz до Салвадор да Баия. Докато пътува в тази експедиция ще премине Боливия, Чили, Парагвай, Бразилия и Аржентина, като за период от 2 месеца и 60 дена ще изживее повече от вълнуващо приключенско пътуване.

  1. Обиколка на Мон Блан

Обиколката на Мон Блан е голямо турне, което обхваща седем долини и планински места, пресича международни граници на страни като Франция, Италия и Швейцария. Този 14 дневен маршрут е много красив за пътуване и преминаване на някои от най-екзотичните селата и алпийски ливади. Той може също да пътува към ледници, докато достигне финала на едно турне.

  1. Канада

Това приключение ще отведе експедицията към замразени зони с вълци, парк, каньони. Всичко това може да се види вя прозренията на вълци на парка.

  1. Гмуркане сафари

Сафари с гмуркане е приключенска експедиция на остров Сипадан в Борнео. Той присъства сред първите 10 от най-добрите сайтове за гмуркане в целия свят. Свързва се още с най-легендарните костенурки и световно-известния сайт стена гмуркане. Можете също така да се види рифове много близо до брега и пътуването е 18 дни. Всичко това може да бъде много вълнуващо.

  1. Индианци пътуване

Това пътуване трае 16 дни. Когато пътувате в САЩ и всички нейни вътрешни региони може да видите нови места, да обходите дивите райони или зони, където рядко стъпва човешки крак. Можете също така да видите над 3000 годишни старинни художествени работи, които могат да са на недостъпни места.

  1. Апенините разходка

Апенините разходка в Италия е най-стар и най-класически начин за приключение, което ви помага да изследвате нови места и да чувствате истински приключение и пътуване. Това прави недостъпно някои много впечатляващи пейзажи и забележителности, които не са възможни да се види по друг начин, освен с подобна разходка.

  1. Каяк гребане

В чиста вода и весло приключение, един спорт с каяк ще ви помогне да получите истинска близост с природата и като тази дейност се основават главно на остров Бара. Това е много привлекателно място, което може да обиколите с песен на уста и можете да вземете най-доброто от всяка обиколка.

Scroll to Top