Как да прекарате една седмица на остров Hopping в Гърция

GreeceГърция е родното място на Олимпийските игри и множество философски теории. Атина е столица на Гърция и нейният основен център. Докато Безброй гръцки острови предлагат поглед в култура, кухня и начина на живот на гръцкия народ, те също често предоставят невероятни плажове и несравнима живописна красота.

Направете план и посетете, някои от впечатляващите места в Гърция. Ето и тях:

Акропола и Саронически залив

Атина е едно от най-популярните места за пътуване през Гърция, просто защото тя е дом на най-голямата аерогара в страната, международно летище в Атина Елефтериос Венизелос. Основната атракция в Атина е Акропола, древният висок града, който е построен в чест на богинята Атина. В рамките на Акропола, можете да обиколите 2,5000 годишният Партенона, храма на Атина Нике, Театърът на Дионисис и Пропилеите. Други забележителности с невероятната история включват стадион Панатинайко, който бе домакин на първите модерни олимпийски игри през 1896 г., древното гробището на Керамейкос и Националния археологически музей.

Делфи

В разгара на гръцката култура, Делфи се смята за център на вселената. Той бил дом на Омфалоса и най-важният оракулът на бог Аполон. Днес, Делфи е популярна дестинация, благодарение на близостта си до Атина, но и заради невероятния състоянието на руините. Няма как да пропуснете храма на Аполон, Археологическия музей или Светилището на Атина с Толосът. Делфи е също чудесно място за туризъм или каране на велосипед и много тесни пътеки през планините, които осигуряват невероятни точки над гръцката провинция.

Санторини

Може да се каже, че е най-известният от гръцките острови е Санторини, който е част от островната група Циклади в Южното Егейско море. Вулканичният остров, може да се похвали със световноизвестни гледки, невероятни плажове и уникална смесица от големите градове и малките села. Това е най-големият остров от малък, кръгъл архипелаг, който включва от всичко по малко. В средата на архипелага има огромен кратер и дестинации Оя и Фира, кацнали точно на ръба. Те са вулканични в кратер, образуван преди около 3500 година. Части от жребия за Санторини са неговите прекрасни плажове, променяща се среда, скали, с изглед към морето и зашеметяваща бяла архитектура. Има безкрайни преходи, плажове като Червният плаж и Бакседес и няколко винарни. Можете също така да се храните в една таверна и да се насладите на местни специалитети като пържени домати или пълнени лозови листа.

Scroll to Top