Топ неща за избора на спортно облекло

спортно облеклоОБЛЕЧИ В СЛОЙ.

Вижда се, че физическата активност се извършва със същата интензивност, в хода на своята работа, е препоръчително да се обличат няколко пласта, така че да бъдат в състояние да се адаптира облеклото според усилието на натоварване. В действителност, това обикновено започва с лека активност, а след това темпото се увеличава до достигане на максималната сила. По този начин всеки един от тези моменти изисква различен вид облекло.

Фазата на отоплението е след разтягане, тогава необходимостта от дрехи е по-голяма, може би дългите ръкави позволяват на тялото да се поддържа постоянна температура, която ще намали, докато във фазата на максимално натоварване е по-добре да се носят светли дрехи с къси ръкави. Такива не трябва да пречат на движението и да позволят максимално кожата да диша. За това е препоръчително да се обличат два слоя, за да се избегнат инциденти или внезапни температурни промени, които могат да имат отрицателно въздействие върху физическото състояние в някои дни.

ЛЕСНО ДА СЕ ИЗМИЕ.

Предвид интензивността и повторната нужда, да ги изложим на въздух, някои елементи, трябва да бъдат лесни за почистване. Подложени на пряк контакт с потта и трябва да се изпират чрез добавяне на специални препарати, дезинфектанти и антибактериални свойства.

ЦВЯТ: ДА, НО С ПОВИШЕНО ВНИМАНИЕ.

Визуалните характеристики на спортни облекла, като изборът на цвят, са второстепенни аспекти на характеристиките на функционалност. В действителност, изборът на цвят трябва да бъде тясно свързан с други фактори: пъстрата дреха при активни спортове може да пропуска цвета, когато влезе в контакт с потта. Затова такива цветове се изследват в лабораторни условия, преди да бъдат боядисвани дрехите с тях. По този начин вредни компоненти или вредни за здравето бои са изолирани.

ЕСТЕТИКА И СТИЛ.

Най-добрата репутация на облекло за спорт трябва да съчетава естетика и стил. Така едновременно дишаща, комфортна дреха се вписва добре на форма, както с тялото, създавайки сигурност, така и за повече удовлетвореност. Дори в спорта понякога е важно да се чувствате добре за външния си вид, като се има предвид репутацията физкултурните салони са все по-посещавани места, а нищо чудно именно там да срещнете нови хора.

Scroll to Top