Как да се възползвате максимално от пространството в малка стая

интериор, абстрактен интериорМного хора обитават конвенционалните многоетажни сгради, а там понякога не е достатъчно мястото. За да не се чувствате притиснати между стените на собственото жилище, предлагаме ви някои свежи идеи, които да помогнат максимално да се възползвате от пространствата в една малка стая:

Някои смятат, че спалнята е предназначена единствено за спане. И няма съмнение в това, но в съвременния свят в малките апартаменти спалнята отдавна играе роля не само за почивка, но също така и офис с шкаф, гардероб, хол и така нататък. Поради това е необходимо да се организира всяка мебели и обзавеждане, така че те да се вписват в стаята, колкото е възможно.

Както е известно, неутрални нюанси допринасят за по-добро спокойна почивка след тежък работен ден. Вземете пастелни цветове тапети и мебели в светли тонове. Така ще получите не само място за почивка, но и стил. С правилно подбрани цветове може визуално да увеличите пространството в малката стая. Също така, опитайте да вземете текстил, като леки, неутрални тонове. Имайте предвид, че многоцветни спално бельо няма да даде разлика и да направи вашата спалня разхвърляна, но монотонността ​​ще даде спокойствие и хармония на помещението.

Обърнете внимание на осветление в малка спалня е желателно да се разпространи и приглушена светлина. Така че можете да се отървете от допълнителните тъмни области, които ще се появят в някои кътечта на стаята.

Обърнете внимание на размера и формата на полилея – по-добре е да се дадете предимство на малогабаритна лампа. В малка стая голям полилей ще изглежда глупаво. По-добре е да не се поставят подови лампи. Те заемат твърде много място. За да създадете уютна романтична атмосфера в малка спалня, най-доброто решение ще бъде поставянето на декоративна или електрическа свещ.

По-добре е да не комбинирате спалнята с друга стая. Все пак ако предпочитате да споделя спалня с няколко работни зони, използвайте светлината от полупрозрачен балдахин. Това ще създаде допълнителен комфорт в помещението.

Заложете само на най-необходимите мебели – когато става въпрос за избор на мебели, тук трябва да се изхвърли всичко ненужно.

Използвайте съвети от дизайнери – модерните интериорни дизайнери предлагат интересни решения на проблемите в малката стая. Например, при формиране пространство цветова гама (обикновено два основни цвята) са чудесен контраст. Изберете обичайна стена, тапети в тъмно и драматични цветове. Това ще ви помогне визуално.

При избора на мебели заложете на тези за вграждане. Те ще се впишат хармонично в малкото пространство. Планирайте мястото за съхранение на вещи и дрехи. Мебели с широка функционалност са идеалното решение, което да работи за най-практичните идеи. Използвайте мебели, които се трансформират.

Scroll to Top